Sant Jordi

23 D’abril: Regala un llibre i una rosa!

El 23 d’abril, a Catalunya es regalen llibres i roses al ser estimat.

Aquest costum es remunta al segle XV coincidint amb la Fira de les roses que tenia lloc a Barcelona durant aquells estius. A les dones que el 23 d’abril assistien a la missa oficiada a la capella de Sant Jordi al Palau de la Generalitat de Catalunya se’ls regalava una rosa. La rosa vermella, que simbolitza la passió, ha d’anar acompanyada de la senyera, símbol de Catalunya, i una espiga de blat, símbol de la fertilitat.

 

Avui dia la Diada de Sant Jordi té un aspecte reinvindicatiu de la cultura catalana i molts balcons llueixen la senyera. A tot Catalunya es venen roses i llibres, arribant a la seva màxima expressió en les Rambles, on als llocs habituals s’afegeixen altres per a l’ocasió.

 

A partir de 1995, la UNESCO proclama el 23 d’abril com a Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autor.

A Montevideo, traslladem aquest esperit el proper 27 d’abril a les 13:00 hrs a la Plaça Varela-Bvar Artigas i Av Brasil-.

23 De abril: ¡Regala un libro y una rosa!

El 23 de abril, en Catalunya  se regalan libros y rosas al ser amado.

Esta costumbre se remonta, al siglo XV coincidiendo con la Feria de las rosas que tenía lugar en Barcelona durante aquellos veranos. Para ese entonces, las mujeres que el 23 de abril asistían a la misa oficiada en la capilla de Sant Jordi en el Palacio de la Generalidad de Catalunya se les regalaba una rosa. La rosa roja, que simboliza la pasión, debe ir acompañada de la señera -símbolo de Catalunya- y una espiga de trigo -símbolo de la fertilidad-.

Hoy día la Díada de Sant Jordi tiene un aspecto reinvindicativo de la cultura catalana y muchos balcones lucen la bandera. En toda Catalunya se venden rosas y libros, llegando a su máxima expresión en las Ramblas, donde a los puestos habituales se añaden otros para la ocasión.

A partir de 1995, la UNESCO proclama el 23 de abril como Día Internacional del Libro y los Derechos de Autor.

En Montevideo, trasladamos este espíritu el próximo 27 de abril a las 13:00hrs en la Plaza Varela –Bvar Artigas y Avda Brasil-.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>